centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SEMANA SANTA IN MÁLAGA, ANDALUSIË

PASSIE IN KLANKEN, KLEUREN, SMAKEN EN GEUREN

De Goede Week, ook wel Stille Week, of Lijdensweek genoemd is in het christendom de naam voor de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag. Het zijn de laatste zeven dagen van de Vasten of Veertigdagentijd en deze vormen het hoogtepunt van het kerkelijk jaar

In Málaga in Andalusië wordt deze week, de Semana Santa heel groot gevierd. De scholen zijn gesloten, witte donderdag en goede vrijdag is iedereen vrij en veel mensen nemen de rest van de week vakantie-dagen op om deze festiviteiten met elkaar te beleven. Er worden indrukwekkende boeteprocessies gehouden. Deze worden gevormd door de leden van broederschappen, cofradías

Zij dragen enorme tronos door de stad waarop taferelen uit het Lijdenweek worden getoond. Deze kunnen wel tot 6000 kilo wegen en er zijn dan ook vaak tussen de 150 en 250 portadores nodig om deze gevaartes te kunnen dragen. De processies trekken naar het centrum van de stad. Daar is een traject uitgezet waar alle processies passeren. Zij komen daar zeven dagen lang, de hele dag door, op verschillende tijdstippen voorbij en ze gaan zelfs door tot in de nacht. 

Gedurende de Semana Santa zijn er in Málaga meer dan veertig processies te zien begeleid door vele boetelingen, nazarenos, en muziekkorpsen. Ze worden bewonderd en aangemoedigd door een ontelbare menigte die in deze week de straten van de stad bevolkt en verstopt.

De Semana Santa is een week vol spektakel met wierook, rinkelende bellen, kaarsen, kleuren, schittering, prachtige muziek, devotie, boetedoening, en veel passie. 

Het bijwonen ervan laat een diepe indruk achter.

Orma de Graaf, lid van de programmaraad van De drie ringen, geeft U door middel van een presentatie in klanken, kleuren, smaken en geuren, een indruk van deze processies in Málaga.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagavond 17 april 2019

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

Jansheem, links naast hoofdingang Johannes de Doper kerk, Portbeemden 1, Eygelshoven

INLEIDER

Orma de Graaf

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee en een hapje Andalusië

AANMELDING

Liefst vóór 7 april 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.