centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

'LOVING VINCENT'Ook dit seizoen gaan we samen eerst gezellig lunchen en dan een mooie film kijken. Eén keer per maand een half jaar lang. We doen dit samen met Buurt Initiatieven de Bossen (BIB) in Eygelshoven. We zijn te gast in het Jansheem in Eygelshoven. We verheugen ons er weer op en we hopen natuurlijk dat u dat ook doet!

…. omdat leven meer is ….

LOVING VINCENT

Film over het leven van Vincent van Gogh – buitenbeentje bij uitstek. De film is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

De film dateert uit 2017 en duurt 91 minuten en is Nederlands ondertiteld.

Een overzicht van alle films vindt u HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 21 maart 2019

TIJD

12:45 uur : LUNCH   -   13:30 uur  FILM

LOCATIE

Sint Jansheem, links naast hoofdingang Johannes de Doperkerk, Portbeemden 1, Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Huub Bergsma / Agnes de Pont

BIJDRAGE

€ 5,00 voor de lunch. Vrije gave voor de film is welkom.

AANMELDING

Het maximaal aantal aanmeldingen van  40 is bereikt. U kunt zich nog wel aanmelden voor een reservelijst voor het geval er nog plaatsen vrij komen.

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.