centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

HET BOEK ESTHER

Precies op de dag van het joodse Poerimfeest (20-21 maart 2019) verzorgt Pastoor Heemels, uit Eygelshoven, voor ons een lezing over het boek Ester.

Het Joodse feest Poerim (Lotenfeest) is gebaseerd op de gebeurtenissen in dit boek. Tijdens het Poerimfeest herdenken de joden vooral dat ze bijna uitgeroeid waren, maar dat koningin Esther ze heeft gered. Dit vieren ze door lekker te eten en te drinken, zich te verkleden en elkaar het verhaal over koningin Esther te vertellen.

Ester is een boek waarin het woord God, of zijn Naam (althans in de Hebreeuwse versie) niet voorkomt. Is God er? Of is alles toeval wat er gebeurt? Lot, noodlot of voorzienigheid? 

Een boek van oude vijanden en nieuwe helden en heldinnen. Een boeiend en actueel verhaal. 

Een verhaal over menselijk initiatief en Goddelijke leiding, die elkaar niet uit hoeven te sluiten. 

We zullen op deze avond van Poerim samen naar dit oude verhaal over deze sterke vrouw uit de bijbel luisteren en ontdekken wat het ons vandaag nog te vertellen heeft.

NB: Op donderdagavond 7 maart, aan de vooravond van de internationale vrouwendag, vertonen de film over het leven van een andere sterke vrouw in de Bijbel: MARIA MAGDALENA. Een film die u ook vast niet wilt missen. 

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagavond 20 maart 2019

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

Jansheem, links naast hoofdingang Johannes de Doper kerk, Portbeemden 1, Eygelshoven

INLEIDER

Pastoor Marc Heemels

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Vrije gave voor het werk van De drie ringen en een kopje koffie of thee met Hamansoren (traditioneel Poerimgebak)

AANMELDING

Liefst vóór 13 maart 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.