centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …


             ZENMEDITATIEWEEKEND

                                        01-03 maart 2019

Een Zensessie is te vergelijken met een beschutte werkplaats.

Veel valt stil, maar niet alles. Nu pas horen we het geraas in onszelf. Stilte is een schaars goed geworden in het leven. Ingaan op de stilte is een vrijwillige keuze, met de mogelijkheid om dat wat verborgen is achter het lawaai, te herontdekken. Vaak vinden we dingen die bij ons horen maar die we nog niet kennen........ We ervaren anders als we stil zijn. Alles krijgt een nieuw geluid. De meditatie die we beoefenen, is in de traditie van Zazen: zitten en lopen. En dit met zoveel mogelijk aandacht.

Er worden ook dit seizoen weer twee Zenmeditatieweekenden georganiseerd. Er kunnen per weekend maximaal 6 of 7 personen deelnemen. Het weekend zal in stilte worden doorgebracht..

De deelnemers worden op vrijdag 1 maart om 19:00 uur na het avondeten verwacht. Het weekend sluit zondagmiddag 3 maart om ongeveer 16:00 uur. Er is bij het klooster voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het NS station Echt vertrekt er elk uur een bus richting Pey. Het is verstandig om voor de meditatie gemakkelijke, loszittende (en bij koud weer warme) kleding te dragen. Ook kan het handig zijn een meditatiekussen of -bankje mee te brengen. Er zijn enkele bankjes aanwezig.

Indrukken van een eerdere deelnemers vindt u HIER

De bedden zijn opgemaakt. Een eigen wekker is wel handig.

DATUM

1, 2 en 3 maart 2019

LOKATIE

Cisterciënserabdij Lilbosch, Pepinusbrug 6, 6102RJ Echt

BEGELEIDING 

Jacques Peeters, zenleraar en broeder Johannes, gastenbroeder

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

KOSTEN

€ 105,00 inclusief maaltijden  overnachtingen en consumpties

AANMELDING

liefst vóór 1 februari 2019

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en naar ons te verzenden. Wij zullen u ongeveer een maand van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren en informatie sturen over de wijze van betaling.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

OP DIT MOMENT IS DIT WEEKEND VOLGEBOEKT. U KUNT ZICH OP DE RESERVELIJST LATEN PLAATSEN EN/OF ZICH AANMELDEN VOOR HET WEEKEND VAN 18-20 OKTOBER 2019