centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

EIGENAARDIG, EVENWAARDIG

KENNISMAKING MET 

DE OUD KATHOLIEKE KERK

Piet Coemans, emeritus priester, stelt ons de O.K.K. voor, haar oecumenische plek in het kerkenveld, en haar visie op kerk-zijn en beleving.

Hij vertelt: Ik verliet de RK en kwam in niemandsland…. Wie was ik nu zonder medestanders! Maar blijkbaar was ik niet alleen: er waren meer zoekenden. De Oud-Katholieke Kerk dook op.

‘Ach dat ouderwets gedoe, een sekte, daar ga je je toch niet aan wagen!’  Maar ik ontdekte een kerk, zo oud als de straat, zo nabij als de dag van vandaag. Verlangen naar gemeenschap waar men mag geloven en aan elkaar mens worden. Iemand verwoordde het alzo:  

“Ik zoek een kerk…Waar mensen elkaar verstaan al geloven ze niet allemaal hetzelfde; waar men kan zwijgen maar stilte niet het laatste woord heeft; waar woorden niet dwingen maar me richting wijzen; waar God God mag heten maar zijn Naam geen oordeel is; waar mensen me kennen, maar me niet boetseren naar hun eigen beeld; waar iemand mij bij de hand neemt en op tijd weer loslaat zodat ik zelf verder kan zoeken; waar macht geen hoofdrol speelt maar met gezag gesproken wordt; waar oude woorden klinken als of ze vandaag voor het eerst gevonden zijn; waar de wereld van alledag een stem heeft maar die zich niet schaamt iets terug te zeggen. Ik wil bidden, geef me de woorden, geef me de stilte. Ik wil luisteren, vertel me wat nieuws. Ik zoek de ernst samen met wie ik erom kan lachen. Ik zoek een kerk net zo ideaal als ik zelf ben…”

Een lezing voor nieuwsgierige mensen in het prachtige Clemensdomein!


Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagmiddag 11 december 2018

TIJD

13:30 - 15:30 uur

LOKATIE

Clemensdomein, Groeneweg 2-4, Brunssum/Oud Merkelbeek

INLEIDER

Piet Coemans

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers.

AANMELDING

Liefst vóór 3 december 2018

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.