centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

BLOEIENDE TOEKOMST OF TITANIC

FILOSOFISCHE AANZETTEN VOOR EEN ECONOMIE VAN DE TOEKOMST

Detlef Rohling, docent filosofie aan het Grootseminarie Rolduc en het theologisch instituut aldaar, zal ook dit jaar weer een, zonder twijfel, boeiende lezing voor ons verzorgen. Hij heeft zijn inspiratie gevonden in het jaarthema van De drie ringen: ‘Buiten de Boot’ en een verrassend onderwerp gekozen.

In dit jaar 2018 wordt de 200ste geboortedag van Karl Marx gevierd. In het kader van zijn denken over economische theorieën van het kapitalisme, was het voor hem overduidelijk dat een grote groep   mensen in de toekomst ‘uit de boot zou vallen’: de arbeiders. 

Het zegevierende kapitalisme heeft sindsdien deze groep  weer in de boot gehaald, maar in de laatste decennia leeft de zorg dat de steeds groter opgeblazen boot catastrofaal tegen een ijsberg zal varen.

Daarom vragen wetenschappers, politici en filosofen zich af welke wegen de wereldeconomieën in de toekomst willen en moeten gaan, opdat niet grote groepen opnieuw uit de boot vallen of de boot zelf misschien in zijn geheel kantelt.  

Detlef Rohling zal in zijn lezing problemen benoemen en mogelijke aanzetten geven voor een vernieuwing van de ‘homo economicus’.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 28 november 2018

TIJD

13:30 - 15:30 uur

LOKATIE

Parochiehuis Nieuwenhagerheide, Hoogstraat 137a, Landgraaf

INLEIDER

Detlef Rohling

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Vrije Gave

AANMELDING

Liefst vóór 21 november 2018

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.