centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

OUDER WORDEN MET WIJSHEID

Ouder worden gaat vanzelf, maar góed ouder worden is een kunst en niet vanzelfsprekend. Wie ouder wordt maakt zoals iedereen in het leven mooie maar ook minder mooie en verdrietige dingen mee. 

Hoe beleven we die, hoe kijken we daarnaar, wat doen we er mee? En wat doen ze met ons? Halen we er nieuwe energie en levensvreugde uit, of maken ze ons bitter, bang en moedeloos?

Er wachten ook nieuwe moeilijkheden. Durven we die aan? Kunnen we er op een goede manier mee omgaan? Hebben we van ons leven geleerd en kunnen we daar uit putten om in deze nieuwe fase van het leven een begaanbare weg te vinden waarop wij verder kunnen? 

We hebben niet alles in de hand en hoewel sommigen daar anders over denken, blijkt het leven niet helemaal, en soms zelfs helemaal niet, maakbaar.

Ons leven en de kwaliteit daarvan hangen af van allerlei omstandigheden buiten ons. Maar net zo bepalend is de houding die we zelf tegenover ons leven innemen. Hoe staan wij in het leven en hoe verhouden wij ons tot de dingen die we hebben meegemaakt en nog zullen meemaken?

Goed kunnen verliezen is veel moeilijker dan goed kunnen winnen

Ria ter Huurne, is psychosociaal therapeut en beleidsadviseur bij de Mondriaan Zorggroep en gaat deze middag met ons in gesprek rond dit onderwerp.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Maandagmiddag 19 november 2018

TIJD

13:30 - 15:30 uur

LOKATIE

Weijenrode/Mondriaan, Kloosterkensweg 10, Heerlen

INLEIDER

Ria ter Huurne

CONTACTPERSOON

Tiny Hanssen

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 9 november 2018

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.