centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

DRIE PARELS IN DE KROON VAN AKEN

Een excursie naar de buren: drie plekken die ons zullen verrassen door hun schoonheid en sereniteit.

Om 11:00 uur beginnen we bij de Aachener Ostfriedhof, gelegen aan de Sankt Josefs-Platz. Deze oudste begraafplaats van Aken is een groene oase met een unieke verzameling historische en bijzondere graftomben en beeldwerken. Gard Verstegen een Peter Bisscheroux leiden ons rond.

Vervolgens is er van ongeveer 12.30 tot 14.00 uur ruimte om op eigen gelegenheid te lunchen. In de buurt zijn daartoe diverse mogelijkheden. Ter plaatse kunnen we u daarover informeren.

Aansluitend bezoeken we de Kirche St. Fronleichnam. Gebouwd in 1930, door de beroemde architect Rudolf Schwartz. Het witte godshuis, dat destijds heel modern was, bestaat uit een rechthoekig schip met een plat zadeldak en een vrijstaande klokkentoren. Binnen in de kerk zijn uitsluitend de kleuren zwart en wit gebruikt. De voorzitter van het kerkbestuur zal ons tussen 14:30 en 15:30 uur rondleiden en de architectuur en het bijzondere kleurgebruik nader toelichten.

Tenslotte toont de lokatiemanager ons de Grabeskirche, die in 2006 werd omgebouwd tot de eerste graf- en urnenkerk in Duitsland. Het interieur bevat, in tal van hoge zuilen, nissen voor 2144 urnen. De architect is Prof. Ulrich Hahn. Verder zijn er prachtige ramen van glazenier Ludwig Schaffrath, en een groot triptiek van Rita Lausberg te bewonderen.

EEN DAGTRIP VOOR FIJNPROEVERS! 

HET FRIEDHOF EN DE TWEE KERKEN LIGGEN OP 10 MINUTEN LOOPAFSTAND VAN ELKAAR,

DE GIDSEN SPREKEN DUITS, VOOR VERTALING WORDT GEZORGD

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

NB: We gaan op 2 mei ook drie parels in de kroon van Keulen bezichtigen. Meer info vindt u HIER 


DATUM

Dinsdag 6 november 2018

TIJD

11:00 - 17:00 uur

LOKATIE

Hoofdingang Aachener Ostfriedhof, Sankt Josefs-Platz,  Aachen. Met de auto: betaald parkeren! Stadsbus: van Bushof in Aken naar halte Skt Josefsplatz.

CONTACTPERSOON

Peter Bisscheroux

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00, de vrije gave aan de beide kerken is hierin begrepen

AANMELDING

Liefst vóór 30 oktober 2018

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.