centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

VRIENDENMIDDAG 2018

'EEN KIJKJE ACHTER DE MUREN VAN KLOOSTER WITTEM'

Op de inmiddels traditionele 1e zaterdag van de maand oktober wordt aan de Vrienden van De drie ringen dit jaar een bezoek en een uitgebreide rondleiding in klooster Wittem aangeboden. Dit klooster is al 100 jaar bekend als bedevaartsoort voor de H. Gerardus van Majella, evenals voor Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Ook is er een grote groep mensen die 'even een kaarsje opsteekt in Wittem', omdat de plaats voor hen een 'heilige plek' is.

In het Redemptoristenklooster woont een communiteit van tien personen.

Tijdens de rondleiding van ongeveer 1,5 uur door dit imposante gebouw bezoeken we de kerk, kapellen, tuin, klooster en de indrukwekkende monumentale kloosterbibliotheek die eind 19e eeuw werd gebouwd als theologische bibliotheek van het toenmalige groot-seminarie.

Eind jaren zestig verloor de bibliotheek stilaan deze functie en verdween ze voor ruim dertig jaar in de vergetelheid. Totdat een aantal jaren geleden Klooster Wittem, de Provincie Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem de handen ineensloegen en - na een grondige renovatie - de fraaie bibliotheek een publieksfunctie gaven.

We sluiten af in de kloosterrefter met een gezellig samenzijn, bij een kopje koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai of, als u daar de voorkeur aan geeft, een lekker glas Gerardusbier of frisdrank. Na afloop kunt u indien u dat wenst op eigen gelegenheid nog een bezoek brengen aan de uitgebreide kloosterboekwinkel die een bijzonder assortiment boeken heeft, vooral op het gebied van spiritualiteit en levensbeschouwing.

Er is ruim voldoende gelegenheid om te parkeren op het grote parkeerterrein voor het klooster.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Zaterdagmiddag 6 oktober 2018

TIJD

13:45 - ca. 16:00 uur

LOKATIE

Kloosterkerk, Wittemer Allee 32, Wittem

INLEIDER

Gids van Klooster Wittem

CONTACTPERSOON

Anny Vaessen, secretaris van Stichting Vrienden van De drie ringen.

DEELNEMERSBIJDRAGE

Geen, maar zorg wel dat uw donatie aan de Stichting Vrienden van De drie ringen voor 15 september op de rekening van de Stichting Vrienden van De drie ringen staat.

AANMELDING

Voor DONATEURS: 

Vóór 15 september 2017. Alleen doneren is niet voldoende, u moet zich ook voor deze middag aanmelden!

Voor NOG NIET DONATEURS: 

U kunt donateur worden door zich hieronder aan te melden.                                 Donateur word je zo

Liefst vóór 15 september 2018