centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

TERUGBLIK ACTIVITEITEN 2018 JULI - DECEMBER

(door op de foto's te klikken kunt u ze vergroten)

6 juli: WANDELING: 'BEEKDALROUTE'

Met een vijftiental wandelaars doorkruisten we het natuurgebied dat is ontstaan nadat in 1990 de Geleenbeek werd gezuiverd. Deze was ernstig vervuild geraakt als gevolg van langdurige lozing van afvalwater door de staatsmijnen Emma en Hendrik. Samen met de loop van de oude mijnspoorbaan vormde dit dal het traject van onze route.

Er werd gestart bij de Alfabrouwerij in Thull, gewandeld langs de Mulderplas, dan in de buurt van Schinnen omhoog om uiteindelijk weer terug te komen bij Brasserie de Muldermolen.

Voor wie de mijnperiode niet heeft meegemaakt waren bij het oude mijnspoor een aantal begrippen uit de mijnbouw in beeld gebracht, zoals blech, kiebelton, mijnlamp en koempel.

Het was ideaal wandelweer, niet al te heet en redelijk wat schaduw. Onderweg was van alles wat te genieten: kleinschalige Limburgse landschappen, mooie doorkijkjes, veel vogels, bloemen en andere beestjes, beetje klimmen, beetje dalen. Een heerlijke wandeling met tevreden wandelaars aan de meet op het terras van de brasserie.