centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

OUDER WORDEN MET WIJSHEID

Ouder worden gaat vanzelf, maar góed ouder worden is een kunst en niet vanzelf-sprekend. Je leeft en je maakt van alles mee. Positieve dingen, maar ook, voor niemand uitgezonderd, negatieve en verdrietige ervaringen.

Hoe kijk je daarnaar, wat doe je met die ervaringen en wat doen ze met jou? Ontwikkel je nieuwe levensvreugde en energie of leiden je ervaringen tot bitterheid en angst? Helpen de ervaringen om goed ouder en wijzer te worden?

Er wachten ook nieuwe moeilijkheden. Kun je en durf je die, vanuit je ervaringen, aan? Met andere woorden heb je vertrouwen dat je hebt geleerd van je leven tot nu toe en dat je ook daardoor in staat bent om het ouder worden goed aan te kunnen?

We hebben niet alles in de hand en hoewel sommigen daar anders over denken, blijkt het leven niet geheel, en soms zelfs helemaal niet, maakbaar. De kwaliteit van ons leven hangt dus van allerlei omstandigheden af. Maar minstens zo bepalend is de houding die we tegenover ons leven innemen.

Hoe wil jij je verhouden tot je eigen leven en de dingen die er zijn gebeurd en nog zullen gebeuren in jouw leven?

Goed kunnen verliezen is veel moeilijker dan goed kunnen winnen

Ria ter Huurne, is psychosociaal therapeut en beleidsadviseur bij de Mondriaan Zorggroep en gaat deze middag met ons in gesprek rond dit onderwerp

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u laat weten dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Maandagmiddag 19 november 2018

TIJD

13:30 - 15:30 uur

LOKATIE

Weijenrode/Mondriaan, Kloosterkensweg 10, Heerlen

INLEIDER

Ria ter Huurne

CONTACTPERSOON

Tiny Hanssen

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 9 november 2018

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

Dank u wel voor uw aanmelding, wij zullen u daar ongeveer een week van tevoren aan helpen herinneren.